Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Et sosialt eksperiment med dialog

Bilde fra dokumentaren Dialogue Lab: America

Er du nysgjerrig på hvordan dialog kan brukes til å få mennesker med helt ulike syn i en sak til å snakke sammen på en konstruktiv og lærerik måte? Da bør du se dokumentaren nedenfor fra et sosialt eksperiment i USA.

Dokumentarfilmen «Dialogue Lab: America» fra 2022 viser hvordan det er mulig å få til god dialog til tross for at temaene som tas opp skaper polarisering og harme i USA og deltagerne i utgangspunktet har helt motsatte meninger.

Med gode introduksjonsøvelser, stødig fasilitering av dialogen og med noen klare prinsipper og gode dialogiske ferdigheter blir det likevel mulig å skape forståelse og fellesskap på tvers av verdier og meninger.

Dokumentaren varer i 58 minutter og er vel verdt tiden for alle som er opptatt å skape god dialog og trygge uenighetsfellesskap.

Dialogue Lab: America | Documentary Film (2022) from Ideos Institute on Vimeo.

La deg inspirere!
Hva tenker du etter å ha sett dokumentaren? Hvor ser du for deg at noe liknende kunne vært gjort? Legg gjerne igjen en kommentar under filmen. Takk.

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen