Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Dialog-tips: Påvirk ditt hjertes magnetfelt

Illustrasjonsbilde

Hjertet ditt har sitt eget magnetfelt som vi lett kan måle med instrumenter. Dette magnetfeltet strekker seg hele fire meter ut fra hjertet ditt. Det omfavner altså hele kroppen din, men også de menneskene som er i din umiddelbare nærhet. Hva hjertet ditt stråler ut i sitt magnetfelt har stor betydning – og du kan påvirke det.

Så hva stråler hjertet ut?

Når du er glad, fornøyd, kjenner takknemlighet og viser kjærlighet så utstråler hjertet ditt en positiv, helende og livgivende energi. Dette er så viktig kunnskap at romfartsorganisasjonene måler og passer på dette hos astronautene som oppholder seg på den internasjonale romstasjonen ISS. Denne positive energien holder astronautene friske når de er i verdensrommet hvor de ellers er utrolig svake og utsatt for sykdom, forteller Brigitte Godard i kortfilmen Heart of an astronaut. Godard er lege for astronautene på ISS og monitorerer hjertene deres nøye til en hver tid.

Den samme helseeffekten gjelder for deg og menneskene rundt deg. Hvilken energi hjertet ditt sender ut påvirker hjertets omgivelser i en radius av fire meter. Forskning har allerede vist at mennesker som daglig kjenner på takknemlighet holder seg friskere og lever lenger enn mennesker som ikke praktiserer takknemlighet.

Så for at du skal kunne å ta bedre vare på både deg selv og de rundt deg har vi noen enkle tips til deg.

Våre dialog-tips

✅ Kjenn at du er til stede i din egen kropp.
Husk å stoppe opp med jevne mellomrom, pust dypt og vær i dialog med din egen kropp. Din tilstedeværelse demper stress og setter deg i kontakt med alt som er positivt og godt i livet ditt. Da fylles hjertet ditt av den energien du ønsker at hjertet ditt skal sende ut i en radius av fire meter. Til beste for både deg selv og de du har rundt deg.

Vær raus med komplimenter og hyggelige kommentarer.
Komplimenter, hyggelige kommentarer, smil og latter sprer glede og god energi. Det vet vi alle. For å legge merke til noe du kan gi kompliment for kan du tenke på de tre i’ene som vi har lånt fra coach Laila Stange. Hva er det ved personen som er Interessant, Inspirerende eller Imponerende?

Legg vekt på hva personen gjør, presterer eller hvordan personen håndterer noe. Unngå komplimenter som: «Så flink du er», som bare er din vurdering/bedømning av den andre. Si heller noe slikt som: «Jeg er imponert over hvor målrettet du jobber når du bestemmer deg for noe» eller «Du inspirer meg med din iver i å ta i bruk ny teknologi» eller «Jeg likte måten du skar grønnsakene. Det har jeg ikke sett før». Hvis du følger opp med noen åpne og undrende spørsmål så får dere kanskje en nær og god samtale også?

Vis takknemlighet.
Lær deg å sette ord på det du er takknemlig for at du har, og det andre gjør for deg. Si det gjerne høyt så andre hører det også. Lær deg å ta i mot fra andre med å si et enkelt «takk» samtidig som du kjenner på takknemligheten inni deg. Unngå å unnskylde eller bortforklare når noen gir deg ros eller komplimenter eller vil hjelpe deg. Du trenger som regel ikke si så mye, bare si TAKK! Det gjør deg godt og det gjør den andre godt. Dermed utstråler dere begge de gode energiene i rommet.

Med disse tre dialog-tipsene kan du være del av den endringen verden trenger mer av nå.
Takk for det 😊

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen