Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Kursmodul om dialog

Utviklet kursmodul i dialog og konflikthåndtering for programmet Unge Naturtalenter i samarbeid med Den Norske Turistforening.

Prosjekt med DNT ung

Unge Naturtalenter er et program for turledere i regi av DNT ung

Den Norske Turistforening / DNT ung

Kategori: Undervisningsopplegg

Startdato: 15.03.2022

Sluttdato: 15.10.2022

Totalbudsjett: NOK 100.000

Logo Stiftelsen Flux

Prosjektbeskrivelse

Unge Naturtalenter er DNTs lederutviklingsprogram for ungdom mellom 15 og 19 år. Deltagerne lærer om ulike typer friluftsliv og trenes i turlederrollen. Prosjektet vektlegger naturopplevelser, praktisk læring og personlig vekst, og Dialog i Praksis har laget deler av modul 1 som bevisstgjør og trener de unge lederspirene i dialogiske ferdigheter.

Denne treningen gir de unge turlederne konkrete verktøy som hjelper dem til å trygge gruppa, inspirere til refleksjon og håndtere begynnende konflikter. Deltakerne får noe dialogisk teori og mye relasjonell praksis der de trener seg på relevante eksempler fra typiske situasjoner på tur. Målet er å gi de unge turlederne erfaring fra et bredt spekter av friluftsliv, opplevelser og dialogisk praksis de forhåpentligvis vil huske resten av livet.

DiP har samarbeidet tett med relevante personer i DNT for å få til en mest mulig relevant og tilpasset opplæring.

Modulene vi utviklet skal gi ungdommene forståelse for dialogens prinsipper der de lærer om og øver på hvordan de kan kommunisere mer dialogisk, herunder lære gode dialogiske verktøy som innsjekk og utsjekk og om sirkelens magi og kraft. Modulen plasseres tidlig i programmet slik at dialogisk kommunikasjon og dialogiske verktøy kan prege resten av opplæringen. I tillegg skal det lages en modul om forebygging av konflikter og et smart dialogisk lommeverktøy til å ta med på turen.

Vår rolle i prosjektet

  • Utvikle to kursmoduler á ca. 3 timer hver til programmet Unge Naturtalenter: Én modul om hvordan trygge en gruppe med dialog og én modul om konflikthåndtering.
  • Utvikle et kurslederkurs for de som skal lære opp deltagerne på Unge Naturtalenter.
  • Utvikle fyldig og lettfattelig kursmanual for kurslederne med tilhørende hjelpemateriell.
  • Utvikle og produsere et smart dialogisk lommeverktøy med de viktigste dialogiske prinsippene. Det skal være enkelt å bruke, kunne tas med på tur og tåle vær og vind. Løsningen ble et plastkort som passer i lomma.
  • Gjennomføre kurslederkurs digitalt.

Om samarbeidspartneren

DNT ung er en del av Den Norske Turistforening og tilbyr venner for livet, felleskap og opplevelser i naturen for ungdom mellom 13-25 år.

DNT ser også muligheten for å benytte opplegget i andre deler av organisasjonen – noe vi er glade for.

DNT ung / Unge Naturtalenter

Vil du bruke vår dialogkompetanse i ditt prosjekt?

Vi bidrar med prosjektdesign, fagkompetanse og fasiliteringskompetanse i de ulike prosjektene.

Skroll til toppen