Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

KlimaDialog på Klimahuset

Samtaler som inviterer til engasjement og nytenkning!

Om KlimaDialog
Klimahuset på Tøyen i Oslo tilbyr det pdagogiske formidlingsopplegget KlimaDialog for skoleklasser. Elevene lærer om, og tar i bruk, dialog som metode for å reflektere rundt bærekraft og klimautfordringer.

Opplegget passer godt til et tverrfaglig fokus på bærekraftig utvikling.

Formidlingsopplegget består av tre deler, hvor del 2 inkluderer dialog under et besøk på Klimahuset, mens del 1 og 3 gjennomføres som dialog i klasserommet på skolen.

Book KlimaDialog for en skoleklasse

Undervisningsmateriell
Dialog i Praksis har utarbeiet en lærerveiledning og støttemateriell som kan lastes ned gratis fra denne siden. Lærerveiledningen kan gjerne benyttes som inspirasjon til bruk av dialog i andre fagkretser og i klassesamtaler.

Last ned lærerveiledningen i PDF (6,5 MB)
Last ned støttemateriell i PDF (2,3 MB)

Vår rolle i prosjektet
I prosjektet KlimaDialog stiller Dialog i Praksis med fagkompetanse i utvikling av det padagogiske opplegget, vi holder kurs for lærere, og vi trener opp Klimahusets egne ansatte i bruk av dialog som metode for skoleklasser som besøker utstillingen.

Dialog i Praksis bistår også med dialogisk gjennomføring av konferansen Ungdommens KlimaDialog (UKD).

Prosjektet er støttet av Stiftelsen Flux

Om Klimahuset
Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer åpnet i juni 2020. Klimahuset ligger på Tøyen i Oslo, og er en del av Naturhistorisk museum under Universitetet i Oslo.

Les mer om Klimahuset

Skroll til toppen