Vår historie om tallet 76

La meg fortelle deg om tallet 76

Tilbake i starten på 2021, halvveis inn i pandemien, hadde min kollega Liv Ronglan og jeg nettopp satt ut i livet vår visjon om å bidra til å endre verden gjennom å trene unge voksne i dialogiske ferdigheter. Dette hadde jeg drømt om helt siden vi startet den ideelle organisasjonen Dialog i Praksis i 2019. Nå skulle det skje!

Vi valgte å starte med studenter ved Høyskolen Kristiania. Vi fikk starthjelp av høyskolelektor Håkon Njøten som ga klare instruksjoner om hva han trengte for å spre budskapet til sine studenter. «Lag en kort video med dere to», sa han, «så kan jeg vise den til min ca. 1.000 online-studenter i Oslo og Bergen». Vi lagde video og studentene fikk høre om dialogkurset over seks uker med to timer samling på Zoom én gang i uken og en angitt søknadsfrist. Vi ventet i spenning!

Søknadene til de 20 plassene i Pionérgruppa nådde 105 på 36 timer. På høsten utvidet vi kurset med digitale selvstudiemoduler i tillegg til samlingene på Zoom. Så satte vi opp tre grupper med totalt 45 studenter på kurs. Dette lovet godt.

Fra våren 2022 kunne vi endelig begynne å holde kurset fysisk i rommet. Det gir en helt annen læring og nærhet enn på Zoom. Vi inngikk et samarbeid med Studentunionen Kristiania som ga oss tilgang på lokaler og mer markedsføring mot studentene. Kurset ble svært godt mottatt, men i konkurranse med et hav av post-pandemi tilbud ble deltagertallet lavere enn vi hadde håpet. Men vi ga oss ikke!

Høsten 2022 finpusset vi på kursopplegget og fikk enda mer fornøyde deltagere. Nå tilbød vi også en ekstra kursdag med trening i fasilitering av dialog for de ivrigste studentene. Det ble fantastisk gøy og stor en suksess!

Våren 2023 bygget vi opp et Alumni-nettverk, fikk støtte til en pilot på LET’s TALK som studentenes eget dialogarrangement, og satte opp tre nye kursgrupper med til sammen 38 påmeldte.

Jeg må innrømme at jeg henter mye energi og livsglede av å tilbringe så mye tid med energiske, positive og reflekterende unge voksne som i tillegg melder tilbake at de setter utrolig stor pris på det vi gjør. Hva mer kan en mann i 50-årene be om? 😀

Og nå begynner du kanskje å lure på hva tallet 76 har med alt dette å gjøre?

Kursplakaten brukt på Kristiania
Plakat for kurset på Kristiania.

I morgen, tirsdag 12. september, starter vi høstens kursgrupper på Kristiania. Denne gangen setter vi opp fire grupper med til sammen 76 påmeldte studenter.

Det er det høyeste antallet påmeldte vi har hatt så langt og bare fire påmeldte unna målet vårt på 80. Hurra!!

Vi gleder oss utrolig mye til å tilbringe seks uker med disse unge menneskene, gi dem gode dialogiske ferdigheter og vise hvordan psykologisk trygghet skapes i en gruppe – i praksis. For det er det vi gjør!

Og vi ser gang på gang hvordan det løfter den stille og sjenerte, øker selvtilliten til den usikre og blir et trygt fellesskap der alle får være seg selv uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, religion, legning, diagnose eller hva det måtte være. Det er rett og slett vakkert.

Fikk du lyst til å bli student igjen nå eller?

Dette er de dialogiske ferdighetene studentene får trene på:

·      å lytte bevisst

·      å utforske og reflektere med spørsmål

·      å uttrykke seg tydelig uten å anklage eller dømme andre

·      å utsette reaksjoner og identifisere antagelser

Logo Stiftelsen Flux

Våre dialogkurs for studenter ved Kristiania er gjort mulig med økonomisk støtte fra Stiftelsen Flux helt siden starten.

PS!

Vi tilbyr en tilpasset versjon av kurset til organisasjoner, kommuner og næringsliv som ser verdien av å forbedre sine dialogiske ferdigheter, skape rom for uenighet og flere perspektiver og forsterke den psykologiske tryggheten i teamet.

Ta kontakt hvis dette er noe for din organisasjon, kontakt@dialogipraksis.no

Geir Hagberg, leder av Dialog i Praksis

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen