Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Når noe er vanskelig å snakke om

Promoplakat for Snakk Om Downs

Vi lurer på hvor mange viktige samtaler om vanskelige tema det er som IKKE blir tatt i norske interesseorganisasjoner fordi de er vanskelige og ubehagelige?

I Downs syndrom Norge har de gjort noe med det. Med serien #SnakkOmDowns vil de ta for seg fem ulike tema som berører personer med Downs, deres pårørende og mange andre.

Kanskje dette er noe å tenke på for andre organisasjoner også?

– Ønsket vårt for disse samtalene er at vi kan lytte og lære av hverandres erfaringer, reflektere sammen og få ny innsikt i hvordan andre i lignende situasjoner har det. Vi ønsker altså å få frem ulike perspektiver på hvordan livet med Downs syndrom er ved å tilrettelegge for ærlige samtaler hvor egne erfaringer deles.

Første tema ut var FORDOMMER. Dialogmøtet gikk live som webinar tirsdag 13. juni 2023. Både Caroline Glomnes fra NRK-serien Cammo og skuespiller Marte Goksøyr deltok i dialogen sammen med tre foreldre til barn med Downs syndrom.

Dialog i Praksis tilrettela for møtet og fasiliterte dialogen. Dialogen er lagt ut som video på Youtube og vil også bli publisert som podkast så flere kan lytte, reflektere og lære om Downs syndrom.

Serien #SnakkOmDowns blir produsert med støtte fra Stiftelsen Dam

Skroll til toppen