Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Nytt dialogprosjekt med studenter tar form

Dialog i Praksis holder digitalt dialogkurs for studenter

I samarbeid med en høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania annonserte vi nylig 20 kursplasser i pionérgruppen for prosjektet studentdialog. Vi var veldig spent på interessen.

I dagens fragmenterte og polariserte verden blir dialogkompetanse viktigere og viktigere. Gjennom dialog kan vi bringe mennesker sammen, se ulike perspektiver og skape større forståelse. Derfor ønsker vi å tilby studenter å lære dialog som reduserer polarisering og fremmer aktiv deltagelse i demokratiet vårt. Vi inviterte studenter til å bli med på en helt annerledes form for trening i kommunikasjon. Det skal være gøy, lærerikt og selv-utviklende! I tillegg gir det studentene en unik mulighet til å knytte nye, nære relasjoner.

Bare 24 timer etter at tilbudet ble lagt ut til studentene via Canvas hadde vi 105 søknader til de 20 plassene. Helt fantastisk! Vi er stolte og glade for å ha fått med oss en så fantastisk gjeng i denne pionérgruppen innen digital dialogtrening for studenter. De er alle første års studenter ved Høyskolen Kristiania, både fra studiestedet i Oslo og i Bergen. Mange av studentene oppholder seg nå hjemme hos foreldre rundt omkring i landet pga pandemi-stengte lesesaler på studiestedene. Løsningen med å gjennomføre kurset digitalt var derfor helt nødvendig. Det fungerer bra i og med at vi allerede har endel erfaring med å holde dialoger digitalt fra det siste året.

Studentene får øve på å lytte godt, snakke tydelig, være undrende, stille gode spørsmål og reflektere over egne antagelser og forutinntatte holdninger. De får erfaring i å praktisere åpen og fordomsfri dialog og hvordan de kan få frem flere perspektiver og nye løsninger sammen med andre. Kurset er på 12 timer fordelt over 2 timer i uken i 6 uker. Ved gjennomført kurs får studentene kursbevis.

Når vi har høstet erfaringer fra denne første pionérgruppen vil vi forhåpentligvis kunne tilby flere studenter kursplasser etter påske. Pionérgruppa får være med å påvirke utformingen av det endelige kurset slik at det treffer studentene best mulig. Vi legger opp til at pilot-fasen varer frem til sommeren, og at studentDialog kan rulles ut som et tilbud til flere studiesteder fra høsten 2021.

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen