Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

En investering for livet!

Foto - Angelica Remen

30 år gamle Angelica Remen er strålende fornøyd etter å ha fullført kurset i dialog og perspektivmangfold med Dialog i Praksis.

«Et utrolig nyttig og lærerikt kurs som har gitt meg umiddelbar nytteverdi, både privat, i studiet og på jobben», sier Angelica som straks sendte kursbeviset til sjefen.

«Nå vet jobben at jeg har spesiell kompetanse i dialog og at jeg er mer bevisst på hvordan jeg kommuniserer med andre og lytter etter behov. Det er et stort pluss for meg som arbeidstaker, og jeg kan være til nytte for kundene mine også når det gjelder å bedre arbeidsmiljøet eller løse konflikter», mener Angelica.

Da tilbudet gikk ut til en gruppe 1. års studenter ved Høyskolen Kristiania, strømmet det inn med søknader. Av 105 som meldte sin interesse, fikk 15 tilbud om plass. Angelica er sjeleglad for at hun var en av dem:

«Jeg hev meg rundt og sendte søknad samme dag – og var veldig spent. Jeg tenkte med en gang at dette vill være svært læringsrikt og nyttig for fremtidige jobber, men ante ikke at jeg kom til å lære så mye som jeg umiddelbart kunne ta i bruk. Nå bruker jeg det jeg har lært overfor partneren min, dattera mi, jobbkolleger og kunder.»

Angelica har en datter på 7 og en bonussønn på 3. Hun er fra Vesterålen i Nordland og pendler mellom Vesterålen og Bergen, der hun studerer «Kreativitet, Innovasjon og forretningsutvikling» på Høyskolen Kristiania. Hun traff sin nåværende mann (Gaute), på Elkjøp i Vesterålen, hun på jobb og han stadig innom i løpet av sommeren. De endte på café og etter kort tid var de et par. Nå jobber han med web-løsninger og hun med grafisk design og fotografi for Nettrakett mens de drømmer om innovasjon og næringsutvikling i Vesterålen.

«Jeg er veldig glad i landsdelen min og ønsker å være med å utvikle næringslivet her oppe. Da trenger jeg gode kommunikasjonsegenskaper, som å uttrykke meg autentisk og tydelig, lytte etter behov og stille gode spørsmål», sier Angelica.

Hun synes lyttingen og det å ta seg selv i antagelser var noe av det viktigste hun lærte på kurset:

«Det var en øyeåpner å virkelig lære å lytte til hva som egentlig foregår, hva mener han/hun egentlig, hva ligger bak når noen er sint for eksempel. Ikke gå rett i forsvarsmodus, men prøve å høre hva folk egentlig sier. Det gjelder i relasjon til barn, kjærester, partner, kolleger og foreldre. Ja, rett og slett i alle relasjoner! Noen kan misforstå eller blir sure, men hvilke antagelser ligger bak? Denne refleksjonen har i alle fall hjulpet oss to veldig i hverdagssituasjonene.»

Angelica forteller at hun dro med seg Gaute i kurset, at de ofte satt ved siden av hverandre og at de pratet om det som ble gjennomgått i pausene, og etterpå.

«Det har vært veldig spennende og nyttig å reflektere rundt disse spørsmålene sammen. Ettersom vi både er kolleger og partnere og foreldre sammen, er det avgjørende at vi kommuniserer godt sammen. Kurset er veldig bevisstgjørende og jeg mener at vi har blitt bedre til å kommunisere tydelig og å lytte godt, både som kolleger, som par og som foreldre», avslutter Angelica.

Her er en kort video med Angelica der hun forteller om kurset hun har deltatt på.

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen