Bli med i et dialogisk fellesskap!

Motta våre beste dialog-tips, artikler, nyheter og info om arrangementer og kurs rett i innboksen 1-3 ganger i måneden - helt gratis.

Koronavennlig dialogkonferanse imponerte

The World Needs Dialogue

Svært mange viktige og nyttige arrangementer blir i år avlyst på grunn av restriksjoner som følge av pandemien. Men noen evner å tenke nytt og dermed øke oppslutningen om sitt arrangement. Slik ble det med årets store dialogkonferanse også.

Årets dialogkonferanse, «The World Needs Dialogue», i regi av Academy of Professional Dialogue (AofPD) er nettopp gjennomført digitalt på Zoom. Vi som jobber i Dialog i Praksis er medlemmer av AofPD og deltok aktivt på konferansen – fra vår egen stue. Og for en imponerende konferanse det ble! Både faglig, teknisk og i forhold til å bygge fellesskap blant medlemmene.

Første konferansen til AofPD ble avholdt på Roffey Park i England for to år siden. Da deltok ca. 80 mennesker. I fjor deltok ca. 45 mennesker på samme sted. I år ble konferansen holdt digitalt, og antallet deltagere første dagen var 525. De neste fire dagene deltok ca. 350 mennesker hver dag. Deltagerne kom fra hele verden.

Imponerende teknisk gjennomføring
Som deltager beveget vi oss problemfritt mellom ulike konferanserom på den enkle og oversiktlige plattformen der dagens program alltid lå lett tilgjengelig i «lobbyen». Derfra kunne vi lett bevege oss inn i plenumsrom, mindre rom for dialog rundt de 12 innleverte «papers», enda mindre rom for våre egne «home groups» som er din faste refleksjonsgruppe som du møter flere ganger gjennom konferansen, og andre små «breakout rooms» for deling, refleksjon og dialog. Etter dagens slutt kunne vi møtes i lobbyen og snakke løst og ledig med de andre konferansedeltagerne eller ta med oss noen venner i et eget «breakout room» for en mer privat samtale. Nesten som å henge i baren på et konferansehotell ved dagens slutt. Nesten.

Utdrag fra programmet under konferansen The World Needs Dialogue 2020

Dialog fungerer via skjerm
En erfaring fra konferansen er at dialog fungerer godt, også digitalt. Det er ganske imponerende. Det er også en stor trøst i en tid da det å samle større folkemengder til dialog i et fysisk rom ikke lar seg gjøre. Selv med 90-300 mennesker i samme digitale rom var det mulig å lytte til mange ulike stemmer og synspunkter uten ordstyring. Det hjelper selvsagt litt at størstedelen av deltagerne var dialog praktikere og kjente til dialogiske ferdigheter og spilleregler fra før. Men det er jo noe som de fleste kan få lære seg, for eksempel ved å bli med i vårt dialognettverk og få tilbud om dialoggrupper, dialogarrangementer og kurs. Er du med oss?

Bli med oss på dialog-bølgen her

Legg igjen din kommentar og delta i dialogen!

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skroll til toppen